Om oss

Idén som blev verklighet

Staffan Sahlén CEO

Staffan startade i början av 1990-talet sitt första företag, Sahlén-Projekt AB, och har därefter startat ett antal design- och inredningsföretag med bas i Sverige, Tyskland och USA. I början av 2000-talet kom Staffan i kontakt med Whiteboard i tapetform, som då var ett helt nytt koncept med egenskaper som befintliga produkter på marknaden saknade. 

Staffan grundade 2002 Wallrite AB då han tidigt insåg styrkan och möjligheterna med detta material. Intresset för Whiteboartapeter har vuxit i takt med att företag numera arbetar i agila arbetsformer och som kräver stora väggytor att skriva på. År 2010 var det dags att ombilda bolaget som fick namnet Wallrite Scandinavia AB.

Whiteboardpenna
Staffan - CEO på Wallrite
Använd wallrite whiteboardtapet i skolan

Miljö

Nu börjar våra kunder fråga efter “Wallrites”  och det föll sig naturligt att döpa whiteboardtapeten till Wallrite Whiteboardtapet. Stora spelutvecklingsföretag, musikstreamingtjänster och fler och fler nya skolor vill ha långa och många väggar att kunna rita och skriva på. I stort sett alla våra kunder kräver att de är Miljögodkända. 

Därför lät vi Wallrite Whiteboardtapet genomgå miljötester. Sedan några år tillbaka är Wallrites miljögodkända av BREEAM, SundaHus och BVB. 

Vår ambition är att vårt ekologiska fotavtryck är så skonsamt och grönt som möjligt utan att för den skull tumma på funktionalitet och kvalitet.

Framtiden

Wallrite whiteboardtapeter har en unik funktionalitet och vi lägger stort fokus på att utveckla miljövänliga produkter. Wallrite står för det mest kreativa, unika och dynamiska whiteboard-konceptet i hela världen. Wallrite expanderar, våra kunder kommer från fler och fler håll i världen, från länder både i och utanför Europa. 2016 bildade vi Wallrite Germany och 2019 startade vi upp Wallrite Co LLC med kontor/showroom i Washington DC USA. Utvecklingen av bolagen stannar inte med detta utan är en ständigt pågående process. 
Wallrite tillverkar och levererar miljögodkända whiteboardväggar
Staffan Sahlén - CEO på Wallrite

Staffan Sahlén

Anton Wallin - Installationsservice på Wallrite

Anton Wallin

Installationsservice

+46 (8) 51 25 42 14

Susanne Borin

Susanne Borin

Affärsutveckling

+46 (8) 51 25 42 16

CEO Wallrite GBR Germany

+49 (0) 170 28 21 904

Om Wallritetapeten

Tillgänglig

Idag arbetar fler och fler företag med whiteboarden som verktyg i olika Agila arbetsmetoder. En Whiteboard som kan rullas ut på väggar och täcka hela rum. Från golv till tak, från hörn till hörn är det ultimata och i särklass smidigaste verktyget för information och kommunikation. Den är tillgänglig. Den är smidig att snabbt få ut information på. Den uppmuntrar till kommunikation och genererar därmed nya idéer.

Flexibel

Denna flexibla och större mjuka whiteboard på rulle har för våra användare genererat nya fantastiska möjligheter för att utveckla idéer i den ständigt pågående kreativa processen.I detta nu pågår kreativa workshops hos våra kunder på Mercedes, Orange, Skanska. Kanske ett pågår ett pulsmöte på Ericsson eller SKF eller ett designmöte på en Arikitektfirma, ett kluster-möte på Spotify eller ett scrum på King och idag, och på Glömstaskolan pågår kreativitet och kollaboration i ögonhöjd för alla.

Hållbarhet

Vår globala miljö på vår planet är vi alla ansvariga för. Vi vill minimera våra fotspår i naturen. Vår whiteboardtapet är miljöcertifierad av BREEAM, SundaHus och BVB och helt och hållet återvinningsbart.

Några av våra kunder

ericsson white logo
baluba white logo
Skanska vit logga
university of stockholm logo
SVT logo
scania white logo
Mercedes Benz logo