Om oss

Idén som blev verklighet

Igår

Staffan Sahlén CEO startade i början av 1990-talet sitt första företag, Sahlén-Projekt AB, och har därefter startat ett antal design- och inredningsföretag med bas i Sverige, Tyskland och USA.
I början av 2000-talet kom Staffan i kontakt med Whiteboard i tapetform som då var ett helt nytt koncept med egenskaper som befintliga produkter på marknaden saknade. Staffan grundade 2002 Wallrite AB då han tidigt insåg styrkan och möjligheterna med detta material. Intresset för denna Whiteboartapet växte i takt med att företag och organisationer började arbeta i agila arbetsformer som kräver stora väggytor att skriva på. Våra kunder efterfrågade Wallrites, och vi fick den stora glädjen att tapetsera många och långa väggar på spelutvecklingsbolag, musikstreamingbolag m fl liknande bolag. 2010 var det dags att ombilda bolaget som fick namnet Wallrite Scandinavia AB. 

Nutid

Tack vare våra kunder fick tapeten namnet Wallrite Whiteboardtapet, som nu är whiteboardmarknadens mest flexibla och miljövänliga produkt. Stolt kan vi nu konstatera att vi har marknadens bredaste sortiment av mijlögodkända whiteboardtapeter och som omfattar allt från de enklaste skrivytorna till marknadens mest avancerade digitala whiteboardväggar.

Wallrite expanderar, år 2016 bildades Wallrite Germany och 2019 startade vi upp Wallrite Co LLC med kontor/showroom i Washington DC USA

Utvecklingen av bolagen stannar inte med detta utan är en ständigt pågående process.

 

Framtid

Wallrite whiteboardtapeter har en unik funktionalitet och vi lägger stort fokus på att utveckla miljövänliga produkter. Wallrite står för det mest kreativa, unika och dynamiska whiteboard-konceptet i hela världen.

Våra kunder kommer från fler och fler håll i världen, från länder både i och utanför Europa. 

Vår ambition är att vårt ekologiska fotavtryck är så skonsamt och grönt som möjligt utan att för den skull tumma på funktionalitet och kvalitet.

Om Wallritetapeten

Tillgänglig

Idag arbetar fler och fler företag med whiteboarden som verktyg i olika Agila arbetsmetoder. En Whiteboard som kan rullas ut på väggar och täcka hela rum.

Från golv till tak, från hörn till hörn är det ultimata och i särklass smidigaste verktyget för information och kommunikation. Den är tillgänglig. Den är smidig att snabbt få ut information på. Den uppmuntrar till kommunikation och genererar därmed nya idéer.

Flexibel

Denna flexibla och större mjuka whiteboard på rulle har för våra användare genererat nya fantastiska möjligheter för att utveckla idéer i den ständigt pågående kreativa processen. I detta nu pågår kreativa workshops hos våra kunder på Mercedes, Orange, Skanska. Kanske ett pågår ett pulsmöte på Ericsson eller SKF eller ett designmöte på en Arikitektfirma, ett kluster-möte på Spotify eller ett scrum på King och idag, och på Glömstaskolan pågår kreativitet och kollaboration i ögonhöjd för alla.

Hållbar

Vår globala miljö på vår planet är vi alla ansvariga för. Vi vill minimera våra fotspår i naturen. Vår whiteboardtapet är miljöcertifierad av BREEAM, SundaHus och BVB och helt och hållet återvinningsbart.

Några av våra kunder