Whiteboardfärg

Whiteboardfärg är perfekt för den som behöver större ytor att skriva ner dom stora planerna och drivande idéerna som behöver mer plats.  Färgen är lik vår Whiteboardtapet, men det du gör är att måla upp på vald yta istället för att sätta upp en tapet. Som vi ser ser det är väggen ett perfekt alternativt till en whiteboardtavla. I förhållande till en whiteboardtavla tar det mindre plats, men man får mer utrymme som man kan skriva på. Så länge ytan är slät är det inga problem. En vägg som är målad med whiteboardfärg blir en perfekt flexibel yta för att samla kreativa idéer som dyker upp under t.ex. möten. Det fungerar även som en samlingsplats för folks kreativa utlopp. I stället för att ha en vit vägg, kan man skapa mer färgglada påhittiga kontorsytor.

Så appliceras whiteboardfärg

Det viktigaste man behöver tänka på innan man målar upp färgen på den yta man vill ha som “whiteboardtavla”, är att den är slät.

Det finns fler punkter att tänka på, bland annat:

 • Rengöring av ytan som ska behandlas
 • Borttagning av spik 
 • Spackla igen hål
 • Slipa bort ojämnheter 
 • Med mera

Därefter går det bra att måla upp med valfri färg primer på väggen. Efter primern har ordentligt torkat kan man applicera whiteboardfärgen. Du hittar bruksanvisningen här.

Att tänka på med whiteboardfärg

Efter att färgen är påmålad och väggytan är helt torr och rengjord från allt damm samt smuts – då kan man  börja mäta ut och markera gavelns yta som ska behandlas. Whiteboardfärgen finns i två typer:  Vit och transparent.

Det hela är ett tvåkomponentssystem som man blandar. Färgen är vattenbaserade som härdar
samt blir ett lager över väggen där man kan använda whiteboardpennor. 

 Vill du veta mer om färgen hittar du det här

När man väl har blandat dom komponenterna har man ett fönster på fem timmar att måla innan färgen härdar helt.
Använd helst en antibakteriell rengöringsvätska och en mikrofiberduk för att underlätta rengöringen av ytan.

Vit eller transparent whiteboardfärg

Beroende på vart du vill ha skrivytan målar du enkelt färgen upp på den area som du vill ha som whiteboard.
Den är lätt att applicera på:

 • Skåpdörrar 
 • Kontorsdörren 
 • konferens bordet 

Är ytan slät så är det inga problem, du kan måla med whiteboardfärg i stort sett på vilket jämn area yta som helst. I princip alla rum kan bli samlingsplatser för:

 • Planering
 • Brainstorming
 • Kreativt samarbete

Den genomskinliga färgen målas upp på samma sätt som den vita. Det viktigaste är att det yttersta skiktet har behandlats med en färgprimer först. Fördelen blir att man kan välja kulör för whiteboardväggen. Sen är det bara att måla med den genomskinliga färgen. Vill du ha specifika mönster som ett schema eller notlinjer? Då är det bara att måla  på det innan du målar på den transparenta whiteboardfärgen. 

Frågor om whiteboardfärg

Fram till nu har whitebords varit något som tar plats på våra väggar jämte kontorsytor. Men det är något som vi vill ändra på. Varför ett litet utrymme för något så viktigt som ens drivande idéer och inte ha plats för dom. Undrar du något mer om Wallrites whiteboardfärg eller vill du veta mer detaljer? Kontakta oss gärna om du vill få inspiration eller rådgivning gällande alla våra whiteboard-produkter eller specifikt om whiteboardfärg.

Kontakta oss