Magnetfärg

Wallrites Magnetfärg har en stor dragningskraft och passar perfekt för den som vill undvika skador på väggen. Istället för att använda sig av spik eller annat dylikt som kan lämna märken. Kan man låta en av de grundläggande krafterna i fysiken sätta upp samt behålla dina:

 • Noteringer
 • Bilder
 • Affischer

Kombinerar man med Whiteboardfärg kan man göra whiteboardväggen magnetisk. Det här är en metallfärg som lätt kan appliceras på väggen. Du kan behålla färgen som den är eller måla över med vanlig färg. Den  magnetiska kraften är så pass stark att man kan utan problem tapetsera över med valfri tapet. Sen är det bara fästa magneterna direkt på väggen och se dom stanna kvar.

Vad består magnetfärg av?

Det finns en viss skillnad mellan vår magnetfärg och en vanlig grundfärg. I princip fungerar dom precis som vanligt, fram med pensel och stryk på ett jämnt lager. Men vår färg är en latex- och vattenbaserad grundfärg, det är också en av de starkaste magnet färgerna som finns tillgänglig på marknaden idag.

Eftersom färgen är latexbaserad, är viskositeten ganska hög jämfört med vanlig väggfärg. Vilket är bra att ha i åtanke när man väl börjar måla. Den kommer var väldigt trögflytande.

Färgen kan man säga består av magnetens motpol och när färgen väl är torkad är ytan magnetiskt aktiverad. 70 % av grundfärgen består av metall, så den väger en hel del. Magnetismen är passiv och aktiveras när man sätter upp till exempel en Neodymmagnet.

Var kan man använda magnetfärg?

I princip som vår whiteboardfärg kan vilken slät yta som helst målas med magnetfärgen. Men det är bäst om ytan som ska användas är vertikal. Det är bara att tapetsera den släta väggen med vanliga tapeter. Eller måla väggen den i en din önskade färg. Nu kan du sätta upp:
 • Bilder
 • Urklipp
 • Teckningar
 • Meddelanden
 • Till och med tavlor
Med enbart hjälp av magneter, slipper man fula hål, eller märken i väggen, magnetfärgen syns inte heller igenom vanliga tapeter.

Täckning och styrkan på din magnetfärg

Efter att man har målat med Wallrites magnetfärg kan du välja om du vill tapetsera över eller måla över den. Eller bara låta magnetfärgen vara kvar som den är.
Kombinerar man med magnetfärgen med whiteboardfärgen har man ett gyllene tillfälle att få en magnetisk whiteboard vägg.

Mängden färg är i relation till vikt samt kvm, exempelvis 0.5 liter räcker till 1 kvm.
Så storlek samt vikten på färgen blir:

 • 1 liter räcker till 2 kvm och väger 2.4 kg
 • 2.5 liter räcker till kvm och väger 6 kg
 • 5 liter räcker till kvm och väger 12 kg

Det går också att kontrollera styrkan magnet funktionen. Desto fler lager av magnetfärgen som målas på ökas styrkan. Vi rekommenderar att man använder neodymmagneter. Eftersom dom har en starkare kraft jämfört med övriga magneter som finns på marknaden.

Vill du veta mer eller har du fler frågor så kan du kontakta Wallrite via mejl chatt eller telefon så berättar vi mer om vår magnetfärg.

Kontakta oss